BIO kokosový cukor Wolfberry 500 g

0 0

Kokosový cukor sa vyrába zo sladkej šťavy kokosových kvetov

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný


Upozornite ma, keď bude produkt skladom

Kúpou tohto produktu získate 4 vernostných bodov. V košíku tak budete mať 4 bodov, ktorý/é si môžete vymeniť za kupón v hodnote 0,20 €.


4,95 €

  • 500 g

  • Detaily
  • Nutričné hodnoty
  • Zloženie

Kokosový cukor v BIO kvalite

Miestne domorodci musia na získanie tohto nektáru narezať palmové okvetia a po zozbieraní z tejto šťavy nechávajú veľmi pomalým zahrievaním odpariť vodu. Výsledným produktom sú svetlo hnedé až žltohnedé kryštáliky kokosového cukru, ktoré majú výbornú a plnú chuť s mierne karamelovým podtónom.

Toto sladidlo sa v juhovýchodnej Ázii používa už tisícky rokov, ale do nášho "civilizovaného" sveta sa dostalo ešte len pomerne nedávno. Je to ideálna náhrada rafinovaného, ​​prípadne trstinového cukru, ktorá sa veľmi dobre rozpúšťa a výborne sa teda hodí do všetkých nápojov - čajom počnúc, smoothie nápojmi končiac. Jeho vlastnosti ale oceníte aj pri príprave zmrzlín, jogurtov, alebo dezertov, ktorým dodá zaujímavú chuť.

Nízky glykemický index

Filipínske ministerstvo poľnohospodárstva zverejnilo informácie, že kokosový cukor obsahuje pomerne veľké spektrum živín. Najviac zastúpené by v ňom malo byť železo, zinok, vápnik a draslík, ďalej potom polyfenoly a mastné kyseliny s krátkym reťazcom.

Najpozoruhodnejšie je ale informácia, že kokosový cukor obsahuje inulín. Ide o vlákninu, ktorá môže spomaľovať absorpciu glukózy a tým by sa dalo vysvetliť, že kokosový cukor má glykemický index len 35.

Hodnoty: v 100g
Energia (kJ) 1574
Energia(kcal) 376
Tuky (g) 0,1
Z toho nasýtené (g) 0,04
Sacharidy (g) 92,9
Z toho cukry (g) 92,9
Bielkoviny (g) 1
Sodík (mg) 372

100% kokosový cukor. Krajina pôvodu: Indonézia. Bez alergénov.