Kakaový prášok BIO

0 0

Odtučnený kakaový prášok vyrobený z BIO kakaových bôbov Forastero Hispanola. Kakao sa radí vďaka svojmu širokému spektru minerálov, vitamínov a antioxidantov medzi superpotraviny.

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný


Upozornite ma, keď bude produkt skladom

Kúpou tohto produktu získate 4 vernostných bodov. V košíku tak budete mať 4 bodov, ktorý/é si môžete vymeniť za kupón v hodnote 0,20 €.


4,50 €

  • 350 g

  • Detaily
  • Nutričné hodnoty
  • Zloženie

Zdravé kakao

Pôvodný názov kakaovníka je Theobroma cacao, čo v gréckom preklade znamená pokrm bohov. Máte radi čokoládu? Možno viete, že čokoládové pochúťky sú často plné cukru a prázdnych kalórií. Nevinne je v tom však kakao, ktoré sa môže pochváliť množstvom živín a zdravotných benefitov. Dve čajové lyžičky kakaa obsahujú len 25 kalórií a telu dodajú okrem 1,5 g tuku aj 3,6 g vlákniny. zároveň je však kakao bohaté na železo (8% ODD) a horčík (14 % ODD).

Antidepresívny efekt kakaa

Kakao obsahuje látku s názvom fenyletylamín - neurotrasmiter, ktorý sa nachádza aj v mozgu a správa sa ako prirodzený "zdvíhač nálady". Výskumníci z Universiy of Michigan tvrdia, že kakao má schopnosť podporovať vylučovanie serotonínu, ďalšieho neurotransmitera, ktorý sa zameriava na celkovú úroveň nášho šťastia. Gram kakaa obsahuje približne 43 mg flavonoidov. Flavonoidy sú súčasťou silnej skupiny antioxidantov, známej aj ako polyfenoly. Podľa časopisu Medical News Today má kakao jeden z najvyšších obsahov polyfenolov zo všetkých potravín. Dokonca viac než červené víno či čaj.

Ďalšie benefity kakaa

Okrem spomínaných pravdepodobných zdravotných benefitov má kakao podľa vedcov  z University of Michigan tiež schopnosť znižovať LDL cholesterol, redukovať riziko krvných zrazenín, zlepšovať prietok krvi artériami, znižovať krvný tlak, podporovať kognitívne schopnosti a poskytovať minerály - vápnik a draslík.

Zloženie

Bio kakaový prášok (10-12% tuku). Alergény: kakao.
Krajina pôvodu: Dominikánska republika.
Minerály: draslík 4000 mg, fosfor 700 mg, horčík 550 mg, železo 250 mg, zinok 70 mg. 

Použitie

Kakaový prášok je vhodný na pečenie i varenie. Je ľahko rozpustný a výborne ochutí miešané nápoje, mlieko (kakao), čokoládové výrobky, múčniky, torty a buchty.
Údaje o nutričných hodnotách pre tento produkt sa pripravujú

Údaje o zložení pre tento produkt sa pripravujú