Karob BIO RAW

0 0

Karobový prášok je získavaný z plodov dreviny Ceratonia Siliqua. Jeho kvality si boli vedomí už v starovekom Grécku a Egypte, kde tvoril bežnú súčasť jedálnička. Karob sa získava zo strukov a vyznačuje sa predovšetkým bohatým obsahom bielkovín, minerálov a vitamínov.

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný


Upozornite ma, keď bude produkt skladom

Kúpou tohto produktu získate 2 vernostných bodov. V košíku tak budete mať 2 bodov, ktorý/é si môžete vymeniť za kupón v hodnote 0,10 €.


2,90 €

  • 400 g

  • Detaily
  • Nutričné hodnoty
  • Zloženie

Karobový prášok

Narozdiel od kakaového prášku neobsahuje kofeín, alergénne látky, methylxantíny ani teobromín, a je teda v porovnaní s ním zdravším - menej alergénnym - variantom. V karobe sú bohato zastúpené predovšetkým horčík, vápnik, železo, fosfor, nikel, vitamíny A, B, a D. Okrem toho je prírodným zdrojom aminokyselín (alanín, prolín a valín) a vlákniny.

Rozdiely medzi kakaom a karobom sú zrejmé aj z hľadiska obsahu tukov a cukrov. Kakao je tučnejšie než karob - zatiaľ čo kakao obsahuje 23% tuku a 5% cukru, v prípade karobu je to 7% tuku a 48% cukru, preto nie je nutné ho umelo prisladzovať. Kalorická hodnota karobu je pritom asi o tretinu menšia než u kakaa. Karob má navyše priaznivý vplyv na trávenie a znižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Zloženie

Rozomletý struk a dužina plodu karobu

Použitie

Karob plne vynahradzuje kakao, je výborný v mlieku, kašiach, pudingoch. Môžeme ho pridávať do buchiet, koláčov, zákuskov, zmrzlín a iných sladkých dezertov.
Údaje o nutričných hodnotách pre tento produkt sa pripravujú

Údaje o zložení pre tento produkt sa pripravujú