Mandľová múka BIO 400 g

0 0

Mandľová múka je čoraz populárnejšou náhradou bežnej múky v receptoch. To preto, lebo neobsahuje lepok a má oveľa nižšie množstvo sacharidov.

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný


Upozornite ma, keď bude produkt skladom

Kúpou tohto produktu získate 11 vernostných bodov. V košíku tak budete mať 11 bodov, ktorý/é si môžete vymeniť za kupón v hodnote 0,55 €.


11,90 €

  • 400 g

  • Detaily
  • Nutričné hodnoty
  • Zloženie

Mandľová múka

Bio mandľová múka Wolfberry je vyrobená zo sladkých španielskych bio mandlí, šetrne lúpaných za použitia horúcej pary a potom najemno pomletých. Mandle sú nielen dobré, ale aj zdravé. Sú vynikajúcim zdrojom niektorých vitamínov a minerálov, napríklad horčíka, fosforu, zinku, vápnika a vitamínu E.

Táto 100% mandľová múka je vhodná pre celiatikov.

Mandľová múka do receptov

Mandľová múka je čoraz populárnejšou náhradou bežnej múky v receptoch. To preto, lebo neobsahuje lepok a má oveľa nižšie množstvo sacharidov - len 20 g na 100 gramov. Zároveň je zdrojom zdravých tukov, ktoré tvoria viac než polovicu jej zloženia. Nezanedbateľným faktorom je aj vysoký podiel vlákniny, až 11 gramov na 100 gramov. Mandľová múka navyše skvelo chutí a má pri varení podobné vlastnosti ako menej zdravá pšeničná či ovsená múka.

Stále častejšie vyskytujúca sa alergia na lepok, no aj snaha konzumovať menej sacharidov, si vyžiadali novú potravinu, ktorá by vyhovovala celiatikom, paleo diéte a ďalším diétam s nízkym podielom sacharidov. Ak si strážite glykemický index, mandľová múka je ideálna - obsahuje veľa bielkovín a málo cukru. Narozdiel od ďalších alternatív bežnej múky je mandľová múka vlhká a chutná.

Prečo mandľová múka?

Mandle majú vysoký obsah mononenasýtených tukov - rovnakých, aké sa nachádzajú aj v olivovom oleji. Mononenasýtené tuky v štúdiách potvrdili svoju schopnosť znižovať riziko srdcovo-cievnych ochorení.

Okrem efektu znižovania cholesterolu mandle pomáhajú udržiavať srdce zdravé aj vysokým obsahom antioxidantov (vitamín E). Okrem zdravých tukov a vitamínov obsahuje štvrť hrnčeka mandľovej múky takmer 25% dennej odporúčanej dávky horčíka a 257 mg draslíka. Mandle pozitívne vplývajú aj na hladinu krvného cukru po jedle.

Nutričné hodnoty v 100 g

Energia (kCal) 575
Bielkoviny (g) 20
Sacharidy (g) 20
Vláknina (g) 11
Tuky (g) 54
Cholesterol (mg) 0

Zloženie

Jemná múka mletá z blanšírovaných (lúpaných) sladkých mandlí, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Použitie

Mandľová múka sa nemusí nijako upravovať. Možno ju použiť aj k priamej konzumácii. Z mandľovej múky môžeme pripraviť aj mandľové mlieko alebo marcipán.

Kde kúpiť mandľovú múku?

Občasne sa mandľová múka dá kúpiť v reťazcoch potravín Lidl, Billa a Tesco. Neodporúčame však kupovať si tieto mandľové múky - často obsahujú prímesy, konzervanty, nie sú v BIO kvalite a ich cena je vyššia než v našom obchode.
Údaje o nutričných hodnotách pre tento produkt sa pripravujú

Údaje o zložení pre tento produkt sa pripravujú