Nové

PRAVÉ ORECHOVÉ maslo z vlašských a kešu orechov 400 g

0 0

60% vlašských a 40% kešu orechov v jednom masle. Vlašské orechy obsahujú veľmi zdravé nenasýtené mastné kyseliny (prevažne omega 3), ktoré pozitívne pôsobia proti riziku aterosklerózy a iných kardiovaskulárnych chorôb a podporujú u detí rozvoj mozgu. Obsahujú tiež množstvo vitamínu E, B1 a B6, kyselinu listovú, horčík, meď a zinok.

Viac detailov

Kúpou tohto produktu získate 9 vernostných bodov. V košíku tak budete mať 9 bodov, ktorý/é si môžete vymeniť za kupón v hodnote 0,45 €.


9,90 €

  • 400 g

  • Detaily
  • Nutričné hodnoty
  • Zloženie

Vlašské a kešu - orechová superkombinácia

Pre výrobu tohto masla sme zvolili kombináciu dvoch superorechov. Vlašské orechy tvoria 60% zloženia, kešu orechy 40%. Tento pomer je okrem iného dôležitý aj preto, aby omega 3 mastné kyseliny vo vlašských orechov nezoxidovali príliš rýchlo.

Orechy patria medzi najzdravšie potraviny, ktoré môžeme nájsť na stoloch. Aj preto, lebo pochádzajú z prírody a pred konzumáciou nevyžadujú žiadnu rafinovanú prípravu či neprirodzené spracovanie. V podobe masla orechy vydržia dlhšie čerstvé, ich konzumácia je jednoduchšia a dajú sa veľmi šikovne použiť do mnohých receptov. Bez výčitiek si môžete takéto orechové supermaslo vychutnať aj pred televízorom - obsah zdravých tukov a ďalších prospešných látok z neho robia zdraviu prospešnú dobrotu.

Viac Omega 3 ako v rybách

Hoci je tomu náročné uveriť, vlašské orechy sú druhým najlepším prírodným zdrojom Omega 3 na planéte! Viac ich obsahuje už len ľan. V štvrtine šálky (cca 30 gramov) sa nachádza viac než 100% dennej odporúčanej dávky omega 3. Takýmto množstvom sa nemôžu pochváliť ani morské ryby. O dôležitosti omega 3 mastných kyselín bolo publikovaných množstvo štúdií, ktoré jednoznačne preukazujú ich nenahraditeľnosť v ľudskej strave. Starajú sa o zdravie nášho srdca, ciev, mozgu, ale aj očí a slizníc.

Vlašské orechy pre zdravé cievy a srdce

Najčastejšíe skúmaným benefitom vlasškých orechov je ich pozitívny vplyv na zdravie ciev a srdca. Vedci zistili, že ich konzumácia zvyšuje množstvo antioxidantov a protizápalových látok v krvi, zlepšuje krvný profil a zvyšuje flexibilitu cievnych stien.

Ďalšie výskumy však vlašských orechom pripisujú aj veľký podiel na znižovaní LDL ("zlého") cholesterolu, celkového množstva cholesterolu a na zvyšovaní množstva Omega 3 mastných kyselín v červených krvinkách.

Maslo z vlašských a kešu orechov

Vlašské orechy sa odporúčajú pri poruchách nervovej sústavy, pri angíne pektoris, znižujú riziko infarktu myokardu, znižujú zrážanlivosť krvi a jej hustotu, znižujú krvný tlak, znižujú riziko mozgovej mŕtvice a podporujú činnosť mozgu, sú dobré pri cukrovke.

Kešu orechy pre zdravú kožu, sliznice a oči

Kešu má veľa karoténov, preto pôsobí dobre na kožu, sliznice a oči a pôsobí preventívne proti rakovine. Sú vhodné pri chorobách srdca a nervovej sústavy. Majú vysoký obsah železa a vitamínu C - obe látky sú prospešné pri chudokrvnosti a posilňovaní imunity.

Nutričné hodnoty v 100 g

Energia (kCal) 614
Energia (kJ) 2567
Bielkoviny (g) 16,2
Sacharidy (g) 20,4
z toho cukry (g) 4
Tuky (g) 56,6
z toho nasýtené tuky (g) 6,8

60% vlašské orechy, 40% kešu orechy