Nové

PRAVÉ ORECHOVÉ arašidové maslo s kokosom a bielou čokoládou 400 g

0 0

Prvé arašidové maslo vyrobené na Slovensku! Arašidové maslo ponúka živinami nabitý prídavok do Vašich snackov, dezertov no i hlavných jedál. Chutí však aj len tak - pri vyjedaní lyžičkou priamo z fľaše. Do tohto arašidového masla sme pridali kokos a bielu čokoládu pre ešte lepšiu chuť.

Viac detailov

Kúpou tohto produktu získate 5 vernostných bodov. V košíku tak budete mať 5 bodov, ktorý/é si môžete vymeniť za kupón v hodnote 0,25 €.


5,90 €

  • 400 g

  • Detaily
  • Nutričné hodnoty
  • Zloženie

Arašidové maslo ešte chutnejšie

Tradičné arašidové maslo je vyhľadávané najmä pre jeho prirodzenú arašidovú chuť. Prečo však niekedy nevybočiť z koľají a nevyskúšať arašidové maslo s kokosom? Kokos nie je len pochúťkou, ktorú si doprajeme vo forme koláčov, či rôznych cukroviniek. Používa sa aj v kozmetike a vďaka svojmu zloženiu je tiež bohatým zdrojom vápnika a železa. Zvýšiť jeho príjem je teda vhodné aj pri problémoch s anémiou, ktorou trpí množstvo z nás. Pomáha dokonca bojovať aj proti viacerým typom rakoviny.
Niekto by si možno myslel, že kokos sa využíva len na spestrenie chuti zákuskov a niektorých exotických jedál. No nie je to ani zďaleka tak. Kokos je omnoho všestrannejší a jeho využitie je spájané s mnohými druhmi ľudskej činnosti.

Prírodný zdroj bielkovín

Dve lyžice arašidového masla obsahujú 7 gramov bielkovín. Vaše telo využíva aminokyseliny z týchto bielkovín na stavbu a opravu svalov. Okrem toho, že zväčšuje objem metabolicky aktívnych tkanív, pomôže vďaka obsahu bielkovín aj na dlhotrvajúce zasýtenie. Bielkoviny v arašidoch, podobne ako iné bielkoviny z rastlinných zdrojov, nemajú kompletný aminokyselinový profil, preto je dobré ich kombinovať napríklad s mliekom, aby ste do tela dostali dostatok plnohodnotných bielkovín.

Zdravé tuky

Arašidové maslo obsahuje rovnaký pomer nasýtených a nenasýtených tukov ako olivový olej, tvrdia štúdie. Polynenasýtené a mononenasýtené tuky v arašidovom masle znižujú riziko srdcovocienych ochorení vďaka tomu, že znižujú obsah "zlého cholesterolu" v krvi. Ďalším benefitom zdravých tukov je aj prevencia cukrovy typu II. Každé dve lyžice arašidové masla obsahujú 16 gramov tuku, z toho 7,4 gramu mononenasýteného tuku a 4,5 gramu polynenasýteného tuku.

Arašidové maslo

Potrebujete pribrať alebo schudnúť?

Arašidové maslo je vďaka vysokému podielu zdravých tukov a bielkovín skvelým zdrojom energie a živín. Zároveň obsahuje dostatok energie na to, aby ste jej počas dňa mali dostatok na každú aktivitu. Tým je predurčené stať sa súčasťou vyvážených a zdravých raňajok. Ak máte problém s priberaním, pravdepodobne počas dňa neprijímate dostatok zdravých tukov, prípadne sa Váš metabolizmus stará o to, aby ste vydali z tela veľa energie. S arašidovým maslom ľahšie pokryjete potrebné množstvo prijatej energie a pri silovom tréningu tak budete mať väčšiu šancu premeniť bielkoviny z potravy na svalovú hmotu.

Aj napriek všeobecne rozšírenému názoru, že z prijatého tuku sa priberá, nie vždy to tak musí byť. Vysoký obsah zdravých tukov a vlákniny sa postará o to, aby ste sa cítili zasýtený dlhšiu dobu. Pridajte arašidové maslo k bežným raňajkám a hlad sa dostaví oveľa neskôr. To znamená, že sa ľahšie ubránite chutiam na sladké či večernému prejedaniu sa sacharidmi. Ak sa počas dňa budete venovať aj fyzickej aktivite, chudnutie bude hračkou.

Vláknina

Bežná dávka arašidového masla (dve lyžice) obsahuje asi 2 gramy vlákniny. Aj keď arašidové maslo nepatrí k potravinám s najväčším obsahom vlákniny, pomáha dopĺňať jej príjem, najmä v kombinácií s inými jedlami s obsahom vlákniny. Vláknina pozitívne vplýva na tráviaci systém a pohyb čriev. Rovnako oddeľuje pocit hladu. Vláknina v arašidovom masle bojuje so srdcovými chorobami, obezitou a cukrovkou II. typu.

Vitamíny a minerály

Arašidové maslo obsahuje zdravú dávku draslíka, ktorý pomáha negovať efekty sodíka. Nadbytok sodíka v modernej strave spôsobuje stres kardiovaskulárnemu systému. No draslík pôsobí proti negatívnym efektom sodíka. Rovnako napomáha aj správnej funkcii nervovej sústavy a funkcii srdca. Nesolené arašidové maslo obsahuje dvakrát viac draslíka než sodíka. Dve lyžice arašidového masla zvýšia Vaš príjem draslíka zo stravy o 238 mg.

V arašidovom masle nájdeme aj ďalšie dôležité živiny - napríklad niacín, vitamín E, vápnik, meď, železo či horčík. Málo zdôrazňovaným je obsah resveratrolu - antioxidantu s antimikrobiálnymi vlastnosťami, ktorý pomáha telu bojovať s rôznymi druhmi baktérií a húb.

Biela čokoláda Callebaut

Pravá belgická čokoláda Callebaut biela 28% s vyváženou mliečnou chuťou. Callebaut všetky zložky veľmi jemne melú - oveľa jemnejšie než ostatní výrobcovia čokolády. To vedie k tak jemným čiastočkám, že ich nie je možné jednotlivo cítiť jazykom ani chuťovými bunkami. Ingrediencie sú potom miešané s rovnakou presnosťou a trpezlivosťou, až sú hmota, vôňa, chuť a príchute takmer hotové. Pridanie čistého kakaového masla a trochy vanilky dokončí chuť a konzistenciu čokolády. A toto je okamih, kedy sa všetky ingrediencie spoja v jednu a začnú topiť na jazyku. A v tomto vzácnom okamihu si čokoláda zaslúži známku kvality a autenticity ako "Najlepšia belgická čokoláda Callebaut".

Callebaut je jedným zo vzácnych výrobcov čokolády, ktorí stále vyberajú, pražia a melú svoje vlastné kakaové bôby. Vďaka nášmu špeciálnemu spojeniu s pestovateľmi kakaovníkov máme pre každý z našich čokoládových receptov prístup k najlepším kakaovým bobom. Sme tiež pyšní na to, že sme jedným z mála výrobcov čokolády, ktorí sami pražia kakaové bôby. Boby sú navyše pražených v celej ich škrupine, čo ich chráni a udržiava vnútri všetku arómu a prenikavosť. To vedie k intenzívnejšej, komplexnejšej a hlbšej chuti kakaa. Chuť, ktorú rozpoznáte v každej klasickej čokoláde couverture Callebaut.

Údaje o nutričných hodnotách pre tento produkt sa pripravujú

70% arašidy, 15% kokos, 15% biela čokoláda Callebaut (cukor; kakaové maslo; sušené plnotučné mlieko; emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka)